TIPS! SE DANS HÖSTEN 2019

TIPS! SE DANS HÖSTEN 2019
Under hösten kommer ett gäng dansföreställningar till Skellefteå som utförs av professionella dansare och dansensambels riktade till både små och stora. Ta en titt på vad ni kan ta del av och passa på att njuta av dans!

PROXY - NORRDANS
Tisdag 22 Oktober kl. 19:00, Nordanåteatern

En explosion av mänsklig närvaro och kommunikation!
Proxy är ett verk som vill närma sig.

Ett verk om närhet och närvaro. Proxy har ett trängande behov av att kommunicera och vara i dig nära. Verket undersöker kroppens semantik och (o)förmåga att förmedla ett språk. Proxy producerar närvaro och påkallar moment av NU, likt ilningar.
I detta nya verk signerat Norrdans konstnärliga ledare Martin Forsberg och scenografen Chrisander Brun kommer publikens personliga upplevelse ställas i första rummet. Utifrån det vanligt förekommande ”jag förstår inte samtida dans” vill Martin och Chrisander vända på idén om förståelse och skapa upplevelser unika för varje åskådare. Tillsammans med Norrdans åtta dansare undersöks beståndsdelarna av vad kommunikation innebär och våra förväntningar på teaterrummet. Det blir gnistrande symmetrisk barockdans, intensiva diskussioner och kanske en möjlighet att hålla någon i handen.

Biljetter köper du på Kansliet Skeppargatan 11 B telefon 0910-125 03, Tickster eller Skellefteå Turistcenter telefon 0910-452515. 
Du kan även köpa biljetter i biljettkassan på föreställningskvällen 070-570 39 57.
OBS! Biljettkassan stänger 5 minuter innan föreställningen börjar.
Pris: Ordinarie 150 kr Ungdom & studerande 100 kr 
Arrangör: Skellefteå Riksteaterförening i samarbete med Skellefteå Kommun

SE dans är ett samarbete mellan Skellefteå Riksteaterförening, Västerbottensteatern och Skellefteå kommun.