FRÅGOR & SVAR

  • Vad ska man ha på sig på danslektionen?

Som huvudregel gäller att man har kläder som man kan röra sig obehindrat i. Mjuka byxor och linne eller t-shirt och barfota fungerar. I klassisk balett ska du ha tajta kläder, som t ex dansdräkt och trikåer eller leggings och linne samt mjuka balettskor. På streetlektionerna tar du med sneakers som inte färgar av sig på golvet och som du inte använder utomhus i vanliga fall. Olika lärare kan ha olika önskemål om kläder på lektionen. Hör med din lärare om du är osäker på klädsel. 
 

  • Varför måste vi jobba ideellt?

Alla föräldrar hjälper vid 1-2 tillfällen per år till med servering och garderob på teater- och dansföreställningar. Det är en viktig inkomst för föreningen och hjälper oss att hålla nere dansavgiften. Det är också ett tillfälle att träffa andra medlemmar i föreningen.
 

  • Får man prova på?

Ja, de första 2 tillfällena på terminen får man prova vilket gäller endast NYA medlemmar i föreningen. Om man ej är avanmäld innan det tredje tillfället så får man betala hela avgiften. Om du redan dansar i föreningen gäller ej detta vilket betyder att man betelar för varje påbörjad termin. Det är därför viktigt att du meddelar oss på kansliet om du vill sluta innan kursstart eftersom du annars tar upp en plats för någon som vill börja dansa, och dessutom väldigt onödigt att behöva betala för något som du inte nyttjar.
 

  • Varför behöver jag betala för platsen om jag inte ska ha den? 

Anledningen att vi debiterar sena avanmälningar är för att alla ska avamäla sig i tid, så vi hinner erbjuda platsen till någon annan. Vi har haft stora problem med uteblivna avanmälningar och därmed halvfulla grupper. Danslektionerna byggs upp successivt genom terminens gång och det är inte rättvist varken mot de som går i gruppen behöva gå igenom samma material vecka efter vecka genom att släppa in nya i gruppen sent i terminen, eller mot de som kommer nya att inte få en ordentlig introduktion och lugnt mottagande. Vi planerar också gruppantal vid varje terminsstart baserat på befintliga medlemmar och antal nyanmälningar. Ibland kan det hända att vi behöver göra sammanslagningar för att vissa grupper blivit för små, men det är inte så kul att göra mitt i terminen då det påverkar både danslärarnas arbetstid och danslevernas schema.  Vi har personal som alla är utbildade och avlönade därefter, vilket gör att alla intäkter är viktiga och fulla grupper en förutsättning för att vår budget ska gå runt.
 

  • Får man som förälder/anhörig/kompis titta på danslektionerna?

Nej, vi ber er att stanna utanför danssalen under lektionerna. Undantag gäller vid första tillfället på terminen då föräldrar/syskon får följa med in för att barnen ska få en trygg start. Övrigt tid vill vi dansa ostört för att alla ska kunna koncentrera sig och inte bli hämmade av att det sitter folk och tittar på. Vi har stolar i korridoren utanför danssalarna där man kan sitta och vänta medan lektionen pågår. I slutet av varje termin kommer föräldrar, släkt och vänner kunna få se slutresultatet av arbetet i danssalen i form av en föreställning och vi har även Öppet Hus veckor och Kompisveckor ibland då vi öppnar upp dörrarna.