FRÅGOR & SVAR

  • Vad ska man ha på sig på danslektionen?

Som huvudregel gäller att man har kläder som man kan röra sig obehindrat i. Mjuka byxor och linne eller t-shirt och barfota fungerar. I klassisk balett ska du ha tajta kläder, som t ex dansdräkt och trikåer eller leggings och linne samt mjuka balettskor. På streetlektionerna tar du med sneakers som inte färgar av sig på golvet och som du inte använder utomhus i vanliga fall. Olika lärare kan ha olika önskemål om kläder på lektionen. Hör med din lärare om du är osäker på klädsel. 
 

  • Varför måste vi jobba ideellt?

Alla föräldrar hjälper vid 1-2 tillfällen per år till med servering och garderob på teater- och dansföreställningar. Det är en viktig inkomst för föreningen och hjälper oss att hålla nere dansavgiften. Det är också ett tillfälle att träffa andra medlemmar i föreningen.
 

  • Får man prova på?

Ja, de första 2 tillfällena på terminen får man prova vilket gäller endast NYA medlemmar i föreningen. Om man ej är avanmäld innan det tredje tillfället så får man betala hela avgiften. Om du redan dansar i föreningen gäller ej detta vilket betyder att man betelar för varje påbörjad termin. Det är därför viktigt att du meddelar oss på kansliet om du vill sluta innan kursstart då du annars tar upp en plats för någon som vill börja dansa!
 

  • Får man som förälder titta på danslektionerna?

Nej, vi ber er att stanna utanför danssalen under lektionerna. Undantag gäller vid första tillfället på terminen då vårdnadshavare får följa med in. Barnen kan ha svårt att koncentrera sig om det sitter folk och tittar på. Vi har stolar i korridoren utanför danssalarna där man kan sitta och vänta medans barnen dansar. I slutet av varje termin kommer föräldrar, släkt och vänner kunna få se slutresultatet av allt arbete i danssalen i form av en föreställning.